150 г захар
150 мл прясно мляко
7 г суха мая
80 мл олио и масло
1 с.л. ракия
щипка сол
ванилия
лимонова кора
500-600 г брашно
сладко от горски плодове
След като сме активирали маята, замесваме меко тесто, което намазваме с олио и оставяме да втаса на топло. Когато е готово, го разделяме на 3 части. Всяка от трите части разточваме на кора и мажем със сладко, навиваме и оформяме на фитили. От трите фитила сплитаме плитка. Слагаме в намазнена форма за кекс. Оставяме да втаса на топло, след което мажем с разбит жълтък, мляко и олио. Посипваме обилно със захар. Печем на 160 градуса в загрята фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО