Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени зелени чушки с праз, булгур, гъби и стафиди по кипърски

От [email protected] dunia53@abv.bg

1 кг зелени чушки
2 стръка праз
булгур
гъби
стафиди


Предварително се накисва булгура за около 2 часа в студена вода. Ако е от арабският - в студена вода; български -  в топла вода се накисва. Нарязяният праз и морковът, настъргани, се сагат в подходящ съд да се запържат леко и задушат. Прибавяме гъбите и булгура и оставяме така, докато се задуши хубаво и се изпари водата. Добавяме подправките и пълним чушките. Печем в загрята фурна до готовност

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче