Талиатели ”Болонезе”

Категория: / Паста
Време за приготвяне:
40 минути
от: Ma'am Ilievaна 06.12.2015г.

Продукти

400 г талиатели
300 г кайма
3-4 гъби печурки
1 глава лук
150 г доматено пюре
2 скилидки чесън
50 г пармезан
сух босилек (може и пресен)
черен пипер
сол
зехтин
масло

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. След това ги запържете в дълбок тиган. Към тях прибавете накъсаната каймата и оставете да се запържи леко, така че каймата да се “разрони”. Прибавете ситно нарязаните гъби и доматения сос. Овкусете с босилек, черен пипер и сол и оставете да поври на слаб огън.

Талиателите сварете за около 4-5 минути във вряща вода с малко сол. След като ги извадите, отцедете и сложете малко масло вътре. Разтръскайте добре.

Намалете котлона, където е болонезето, и изсипете вътре талиателите. Разбъркайте добре и махнете от огъня. Сервирайте и поръсете обилно с пармезан. Може да украсите с пресен босилек.

Коментари