Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400 г талиатели
300 г кайма
3-4 гъби печурки
1 глава лук
150 г доматено пюре
2 скилидки чесън
50 г пармезан
сух босилек (може и пресен)
черен пипер
сол
зехтин
масло

Нарежете лука и чесъна на ситно. След това ги запържете в дълбок тиган. Към тях прибавете накъсаната каймата и оставете да се запържи леко, така че каймата да се “разрони”. Прибавете ситно нарязаните гъби и доматения сос. Овкусете с босилек, черен пипер и сол и оставете да поври на слаб огън.

Талиателите сварете за около 4-5 минути във вряща вода с малко сол. След като ги извадите, отцедете и сложете малко масло вътре. Разтръскайте добре.

Намалете котлона, където е болонезето, и изсипете вътре талиателите. Разбъркайте добре и махнете от огъня. Сервирайте и поръсете обилно с пармезан. Може да украсите с пресен босилек.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче