Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Панакота с тиква, шоколад и анасон

От Татяна Ковачева Татяна Ковачева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

панакота:
200 г тиква
2 броя звездовиден анасон
1 пръчка канела
100 г настърган шоколад
200 мл сметана
150 г крема сирене
100 г захар
10 г желатин

заливка:
100 г сварена пюрирана тиква
150 мл сладкарска сметана
5 г желатин
100 г разтопен шоколад

За панакотата тиквата се нарязва и се сварява заедно с канела и анасон. Пюрира се до хомогенна смес с посочените продукти. Добавя се разтворен според описанието на опаковката желатин. Тиквената смес се излива в покрита с кухненско фолио обла форма и се оставя за 2-3 часа в хладилник.

Готовата панакота се обръща върху поднос и се залива с разтопен на водна баня шоколад. Върху него се шприцова сварена тиква, разбъркана със сметана и желатин (вижте снимките). С дървено шишче по диаметъра на панакотата се правят линии и се получават красиви шарки.

Дайте оценка:

Тагове: тиква бяла захар крема сирене сладкарска сметана канела желатин натурален шоколад анасон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче