Маслени сладки с карамелизирана дюля

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 16.10.2015г.

Продукти

Тесто:
брашно - 300 г
масло - 200 г
захар - 100 г
яйце - 1 бр.
ванилия - 1 бр.

Пълнеж:
захар - 150 г
настъргана дюля - 100 г

Начин на приготвяне

1. Тестото се замесва с посочените продукти, покрива се с кухненско фолио и се поставя на хладно за 30 минути.

2. Малки силиконови формички се пълнят с готовото тесто (снимка 2). Сладките се пекат на 200 градуса до златисто.

3. Захарта за пълнежа се карамелизира в подходящ съд на котлона и се разбърква с настърганата дюля. С тази смес се пълнят охладените маслени сладки.

Коментари