Агнешка чорба с киселец, коприва и сушени гъби

Категория: / Агнешко / Супи
Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 21.05.2015г.

Продукти

За бульона:
агнешко рагу - 500гр (кокали от печено агнешко)
1 глава лук
1 глава чесън
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 зърна бахар
стрък розмарин

За чорбата:
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен
чесън
1 връзка джоджен
шепа копривени връхчета
шепа киселец
шепа сушени гъби /манатарки
челядинки
пачи крак (накиснати в 200 мл бяло вино за 1 час)
2-3 парченца сушен домат
100 г булгур
сол
пипер

Начин на приготвяне

Продуктите за бульона се сваряват в тенджера под налягане за 1 час. Отделя се месото от кокалите. Бульонът се прецежда и в него се варят наситнените съставки за чорбата за 20 минути. Накрая се добавят месото, булгурът и пресният джоджен и се вари още 10 минути.

Коментари