За бульона:
агнешко рагу - 500гр (кокали от печено агнешко)
1 глава лук
1 глава чесън
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 зърна бахар
стрък розмарин
За чорбата:
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка джоджен
шепа копривени връхчета
шепа киселец
шепа сушени гъби /манатарки
челядинки
пачи крак (накиснати в 200 мл бяло вино за 1 час)
2-3 парченца сушен домат
100 г булгур
сол
пипер
Продуктите за бульона се сваряват в тенджера под налягане за 1 час. Отделя се месото от кокалите. Бульонът се прецежда и в него се варят наситнените съставки за чорбата за 20 минути. Накрая се добавят месото, булгурът и пресният джоджен и се вари още 10 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО