Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агнешка чорба с киселец, коприва и сушени гъби

От Станислава Белоева

За бульона:
агнешко рагу - 500гр (кокали от печено агнешко)
1 глава лук
1 глава чесън
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 зърна бахар
стрък розмарин

За чорбата:
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен
чесън
1 връзка джоджен
шепа копривени връхчета
шепа киселец
шепа сушени гъби /манатарки
челядинки
пачи крак (накиснати в 200 мл бяло вино за 1 час)
2-3 парченца сушен домат
100 г булгур
сол
пипер



Продуктите за бульона се сваряват в тенджера под налягане за 1 час. Отделя се месото от кокалите. Бульонът се прецежда и в него се варят наситнените съставки за чорбата за 20 минути. Накрая се добавят месото, булгурът и пресният джоджен и се вари още 10 минути.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер дафинов лист лук спанак зелен лук гъби бахар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче