Агнешко печено със зелен лук и девесил

Категория: / С месо
Време за приготвяне:
120 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 23.04.2015г.

Продукти

*агнешко месо - 1.500-2.00 кг.
*зелен лук - 2 връзки
*пресен девесил - 5-6 големи стръка с дръжките
*олио - 50 мл.
*черен пипер
*червен пипер
*сол

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на парчета. Сложете ги в средно голяма тава. Сипете вода, която трябва да заеме един пръст от обема на тавата. Полейте с олиото. Печете в загрята на 200 градуса фурна като обръщате от време на време парчетата месо.

Нарежете само дръжките на девесила на ситно и ги добавете към агнешкото. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете зеления лук на кръгчета и листата девесил на дребно. Когато водата се е изпарила от тавата и месото е започнало да се запича добре, ги добавете. Разбъркайте. Поръсете с червен пипер и печете още около 10 минути.

Коментари