Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Сочно и крехко

От Jolie Hduff Jolie Hduff
20’ Подготовка
2’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1.500-2.00 кг. агнешко месо
  • 2 връзки зелен лук 
  • 5-6 големи стръка пресен девесил
  • 50 мл. олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете агнешкото месо на парчета. Сложете ги в средно голяма тава.
  2. Сипете вода, която трябва да заеме един пръст от обема на тавата. Полейте с олиото.
  3. Печете в загрята на 200 градуса фурна, като обръщате от време на време парчетата месо.
  4. Нарежете само дръжките на девесила на ситно и ги добавете към агнешкото. Подправете със сол и черен пипер.
  5. Нарежете зеления лук на кръгчета и листата девесил на дребно.Когато водата се е изпарила от тавата и месото е започнало да се запича добре, ги добавете. Разбъркайте.
  6. Поръсете с червен пипер и печете още около 10 минути.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер червен пипер девисил олио агнешко зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче