Необходими продукти:
- 1.500-2.00 кг. агнешко месо
- 2 връзки зелен лук
- 5-6 големи стръка пресен девесил
- 50 мл. олио
- черен пипер
- червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
- Нарежете агнешкото месо на парчета. Сложете ги в средно голяма тава.
- Сипете вода, която трябва да заеме един пръст от обема на тавата. Полейте с олиото.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна, като обръщате от време на време парчетата месо.
- Нарежете само дръжките на девесила на ситно и ги добавете към агнешкото. Подправете със сол и черен пипер.
- Нарежете зеления лук на кръгчета и листата девесил на дребно.Когато водата се е изпарила от тавата и месото е започнало да се запича добре, ги добавете. Разбъркайте.
- Поръсете с червен пипер и печете още около 10 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО