Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зимна екзотика: Свински шишчета с ананас

Ако обичате комбинацията от сладко и солено

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г свинско филе
  • 2 с.л. каджунска подправка (намира се лесно в магазините за здравословно хранене)
  • 1 ч.л. бахар
  • 1 с.л. лют сос
  • Сокът и настърганата кора от 1 лайм
  • ½ малък ананас, обелен и нарязан на 4-сантиметрови парченца
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  1. Смесете заедно свинското, каджунската подправка, бахара, лютия сос, корите и сока от лайма, както и сол и черен пипер на вкус.
  2. Нанижете месото и ананаса на метални или дървени шишове (тях трябва да накиснете предварително във вода, а металните - да намажете с мазнина).
  3. Загрейте добре грил тиган, сложете шишчетата и ги гответе за 3 мин. от всяка от четирите страни.
  4. Сервирайте ги топли.

Дайте оценка:

Тагове: олио ананас свинско лайм бахар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче