Когато прочетете "зелени спагети", вероятно си представяте цяло бурканче песто, изсипано в тенждера с паста. Да, ама не. Добрият вкус не се уповава на храната, в която не е вложено внимание. А тази рецепта, макар и лесна, има достатъчно добри съставки, една от които допринася мекота и сладост. Нарекохме я тайна, защото не е типична за този вид спагети, но ще се убедите сами, че мястото ѝ е точно там.
Кажете "добре дошъл" на граха и вижте каква е ролята му.
Необходими продукти:
- 400 г спагети
- 100 г бейби спанак
- 140 г замразен грах
- Листата от малка връзка босилек
- 3 с.л. зелено песто
- 150 мл течна сметана
- 50 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
- През това време залейте с вряща вода спанака и граха, които сте сложили предварително в купа. Оставете ги за 3 мин., докато граховите зърна омекнат. Изцедете ги добре.
- Сложете зеленчуците в блендер или кухненски робот, сложете листата босилек, пестото, сметаната и пармезана и разбийте, докато получите гладък сос.
- Изцедете пастата, като запазите една чаша от водата, след което я върнете отново в тенджерата.
- Изсипете отгоре соса и върнете съда на котлона на ниска степен, за да се разпредели добре по спагетите. Сипете малко от отделената вода, овкусете със сол и черен пипер.
- Сервирайте зелената паста поръсена с пармезан.
ИЗБРАНО