Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зелени спагети с тайна съставка

Лесни и много бързи за приготвяне

5’ Подготовка
12’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Когато прочетете "зелени спагети", вероятно си представяте цяло бурканче песто, изсипано в тенждера с паста. Да, ама не. Добрият вкус не се уповава на храната, в която не е вложено внимание. А тази рецепта, макар и лесна, има достатъчно добри съставки, една от които допринася мекота и сладост. Нарекохме я тайна, защото не е типична за този вид спагети, но ще се убедите сами, че мястото ѝ е точно там. 

Кажете "добре дошъл" на граха и вижте каква е ролята му.

Необходими продукти:

  • 400 г спагети
  • 100 г бейби спанак
  • 140 г замразен грах
  • Листата от малка връзка босилек
  • 3 с.л. зелено песто
  • 150 мл течна сметана
  • 50 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката.
  2. През това време залейте с вряща вода спанака и граха, които сте сложили предварително в купа. Оставете ги за 3 мин., докато граховите зърна омекнат. Изцедете ги добре.
  3. Сложете зеленчуците в блендер или кухненски робот, сложете листата босилек, пестото, сметаната и пармезана и разбийте, докато получите гладък сос.
  4. Изцедете пастата, като запазите една чаша от водата, след което я върнете отново в тенджерата.
  5. Изсипете отгоре соса и върнете съда на котлона на ниска степен, за да се разпредели добре по спагетите. Сипете малко от отделената вода, овкусете със сол и черен пипер.
  6. Сервирайте зелената паста поръсена с пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: готварска сметана паста пресен босилек пармезан бейби спанак грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче