пресни картофи - 1 кг,
тиквички - 2-3 бр.,
зелени чушки - 2 бр.,
червени чушки - 2 бр.,
моркови - 2 бр.,
кромид лук - 2 глави,
ориз - 150 г,
домати смлени - 200 г,
магданоз - 1/2 вр.,
копър - 1/2 вр.,
яйца - 2 бр.,
кисело мляко - 400 гр.,
брашно - 1 с.л.,
олио - 100 мл.,
червен пипер - 2 с.л.,
черен пипер и сол на вкус
Нарязвате всички зеленчуци на кубчета. Загрявате олиото в тиган и запържвате лука, морковите и чушките. След като се зачервят, сипвате ориза и пържите леко, докато стане прозрачен.
Подправяте с черен пипер, сол и слагате червения пипер. Разбърквате и наливате две чаши гореща вода. Разбърквате. В средно голяма правоъгълна или квадратна тава слагате нарязаните вече картофи и тиквички. Сипвате при тях сместа от тигана и доливате с вода, колкото леко на покрие всички зеленчуци. Готвите в загрята фурна до сваряване на продуктите. Добавяте доматите, магданоза и копъра. Разбърквате добре и запичате още около 10 мин.
Правите смес от млякото, яйцата и брашното. Заливате мусаката с нея и печете само на горен реотан до зачервяване. Оставяте леко да изстине и нарязвате на кубчета.
пресни картофи - 1 кг,
тиквички - 2-3 бр.,
зелени чушки - 2 бр.,
червени чушки - 2 бр.,
моркови - 2 бр.,
кромид лук - 2 глави,
ориз - 150 г,
домати смлени - 200 г,
магданоз - 1/2 вр.,
копър - 1/2 вр.,
яйца - 2 бр.,
кисело мляко - 400 гр.,
брашно - 1 с.л.,
олио - 100 мл.,
червен пипер - 2 с.л.,
черен пипер и сол на вкус
Нарязвате всички зеленчуци на кубчета. Загрявате олиото в тиган и запържвате лука, морковите и чушките. След като се зачервят, сипвате ориза и пържите леко, докато стане прозрачен.
Подправяте с черен пипер, сол и слагате червения пипер. Разбърквате и наливате две чаши гореща вода. Разбърквате. В средно голяма правоъгълна или квадратна тава слагате нарязаните вече картофи и тиквички. Сипвате при тях сместа от тигана и доливате с вода, колкото леко на покрие всички зеленчуци. Готвите в загрята фурна до сваряване на продуктите. Добавяте доматите, магданоза и копъра. Разбърквате добре и запичате още около 10 мин.
Правите смес от млякото, яйцата и брашното. Заливате мусаката с нея и печете само на горен реотан до зачервяване. Оставяте леко да изстине и нарязвате на кубчета.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност