Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова кесадия

Грил за вегетарианци

15’ Подготовка
5’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

 

Необходими продукти:

  • Три средно големи царевици, почистени от листата
  • 1 средно голяма тиквичка
  • 1 с.л. олио
  • ¾ ч.л. чили на прах
  • 2 щипки сол
  • 4 големи тортила питки
  • 200 г настъргана твърда моцарела

Начин на приготвяне:

  1. Поръсете царевиците и тиквичката, нарязана надълго (трябва да се получат около 5 резена) с олиото, солта и чилито на прах.
  2. Поставете зеленчуците на скарата и гответе до готовност, около 8-10 мин., като ги обръщате на другата страна, когато се получат резки от загар.
  3. След като ги махнете от скарата, вземете остър нож, прокарайте го по дължината на царавицата, близо до кочана, който трябва да държите изправен. Така ще отстраните лесно зърната.
  4. Нарежете тиквичките на кубчета.
  5. Сложете питка тортила на скарата. Бързо разпределете моцарелата по цялата ѝ повърхност. В едната ѝ половина сложете част от кубчетата тиквичка и царевицата. Печете около 5 мин., докато сиренето се разтопи и се получат хубави резки загар от долната страна на тортилата.
  6. Покрийте страната с плънката с тази, на която има само моцарела. Прехвърлете готовата кесадия на дъска за рязане и разрежете на триъгълни парчета.
  7. Поднесете топла с доматена салца или гуакамоле.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио чили тиквички моцарела тортила питки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче