Необходими продукти:
- Три средно големи царевици, почистени от листата
- 1 средно голяма тиквичка
- 1 с.л. олио
- ¾ ч.л. чили на прах
- 2 щипки сол
- 4 големи тортила питки
- 200 г настъргана твърда моцарела
Начин на приготвяне:
- Поръсете царевиците и тиквичката, нарязана надълго (трябва да се получат около 5 резена) с олиото, солта и чилито на прах.
- Поставете зеленчуците на скарата и гответе до готовност, около 8-10 мин., като ги обръщате на другата страна, когато се получат резки от загар.
- След като ги махнете от скарата, вземете остър нож, прокарайте го по дължината на царавицата, близо до кочана, който трябва да държите изправен. Така ще отстраните лесно зърната.
- Нарежете тиквичките на кубчета.
- Сложете питка тортила на скарата. Бързо разпределете моцарелата по цялата ѝ повърхност. В едната ѝ половина сложете част от кубчетата тиквичка и царевицата. Печете около 5 мин., докато сиренето се разтопи и се получат хубави резки загар от долната страна на тортилата.
- Покрийте страната с плънката с тази, на която има само моцарела. Прехвърлете готовата кесадия на дъска за рязане и разрежете на триъгълни парчета.
- Поднесете топла с доматена салца или гуакамоле.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО