Необходими продукти:
- 200 г кромид лук (3-4 глави)
- 300 г домати (4-5 бр.)
- 300 г зелени чушки (5-6 бр.)
- 300 г патладжани (2-3 бр.)
- 100 г бамя
- 300 г картофи (4-5 бр.)
- 100 г зелен фасул
- 120 мл олио
- 1 ч.л. червен пипер
- Магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Ситно нарязаният лук се изсипва заедно с мазнината и малко вода в глинен гювеч или тавичка и се задушава до омекване в средно силна фурна.
- Прибавят се чушките, доматите, зеленият фасул и патладжаните, нарязани на дребно, бамята, почистена от дръжките, червеният пипер, сол и малко топла вода.
- Когато зеленчуците омекнат, прибавят се картофите, обелени и нарязани на кръгчета, и малко топла вода.
- Гювечът се пече, докато остане с малко сос.
- Малко преди изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.