Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчуков гювеч

От района на Софийска област

20’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г кромид лук (3-4 глави)
  • 300 г домати (4-5 бр.)
  • 300 г зелени чушки (5-6 бр.)
  • 300 г патладжани (2-3 бр.)
  • 100 г бамя
  • 300 г картофи (4-5 бр.)
  • 100 г зелен фасул
  • 120 мл олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Магданоз и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Ситно нарязаният лук се изсипва заедно с мазнината и малко вода в глинен гювеч или тавичка и се задушава до омекване в средно силна фурна.
  2. Прибавят се чушките, доматите, зеленият фасул и патладжаните, нарязани на дребно, бамята, почистена от дръжките, червеният пипер, сол и малко топла вода.
  3. Когато зеленчуците омекнат, прибавят се картофите, обелени и нарязани на кръгчета, и малко топла вода.
  4. Гювечът се пече, докато остане с малко сос.
  5. Малко преди изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер олио лук домати магданоз картофи чушки зелен фасул патладжан бамя