Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зехтин, чесън, моцарела и пармезан: Разкошът в пица "Бианка"

И без доматен сос вкусът може да е повече от забележителен

Напълно подкрепяме любимата пица Маргарита или американската вариация с пикантния салам Пеперони, но има и други малко по-нестандартни предложения за любимата на всички тестена наслада, на които си заслужава да обърнем внимание.

Пица "Бианка", в превод от италиански "Бяла пица", е истински урок по простота, в който отсъства доматеният сос, а върху тестото моцарелата се превръща в истинска бляскава звезда. Добавим ли чеснов зехтин, пресен риган и люспи червен лют пипер, вкусът става наистина неустоим.

Какво представлява всъщност пица "Бианка"?

Както казахме малко по-рано, една от основните разлики със стандартната Маргарита например е, че доматите просто липсват. Вместо това тестото се намазва със зехтин, в който може да има чесън, а върху него се слага щедро количество сирене. Често това е моцарела, но могат да бъдат и други видове, разбира се.

Тъй като сиренето е главното действащо лице в рецептата, не е лошо да се използват висококачествени млечни продукти. В рецептата, която ще ви представим днес, ще ви е нужна комбинацията от моцарела, пълномаслена рикота, пекорино или пармезан.

Ако тези съставки са ви малко и сте любители на пица с повече продукти върху нея, винаги може да добавите спанак, нарязани пресни домати, гъби, прошуто или маслини, преди да я сложите във фурната.

А ето и рецептата:

Пица "Бианка"

Необходими продукти:

  • Около 400 г тесто за пица
  • 230 г моцарела
  • 230 г рикота
  • 30 г сирене Пармезан или Пекорино, настъргано на ситно ренде
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • ¼ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 3 стръка пресен риган

Начин на приготвяне:

  1. Първо, изцедете внимателно водата от моцарелата и я подсушете с кухненска хартия. Нарежете сиренето на тънко.
  2. Поставете рикотата в купа. Върху нея изсипете настърганото твърдо сирене и разбъркайте добре.
  3. Нарежете чесъна на ситно и го смесете със зехтина и лютия червен пипер.
  4. Загрейте фурната на 230 градуса. Разпределете добре тестото в тава. Намажете го с чесновия зехтин, сложете моцарелата и разнесете равномерно сместа от рикота и пармезан.
  5. Печете пицата за 10-12 минути. Когато е готова, разпръснете пресния риган върху нея.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол червен пипер пресен риган моцарела рикота пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче