40 гр сварена и отцедена киноа
3 ч.л. чия
малка нектарина, нарязана на парченца
3 яйца
150 гр кафява захар
300 гр пълнозърнесто брашно
2 с.л. сусамов тахан
2 с.л. мед
20 гр рикота
1 ч.л. бакпулвер
половин ч.л. сода
50 гр масло
1 бурбонска ванилия
половин к.л. индийско орехче
3 с.л. овесени ядки
40 гр орехи, начукани
Първо се разбиват яйцата със захарта, ванилията, индийското орехче и омекналото масло. Добавят се сварената киноа, една с.л. от чията, медът, таханът и рикотата. Разбива се до хомогенност.
След това към тази смес се добавя сухата смес от брашното, содата и бакпулвера. Разбърква се добре.
Формите за мъфини се напръскват леко с масло и с готовата смес се пълнят малко над средата. В средата на всеки мъфин се поставят по няколко дребни парченца от прасковата, които трябва да бъдат оваляни в брашно. Накрая мъфините се поръсват със смес от начуканите орехи, останалата чия, овесените ядки, 2 с.л. кафява захар и 2 с.л разтопено масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около половин час.
40 гр сварена и отцедена киноа
3 ч.л. чия
малка нектарина, нарязана на парченца
3 яйца
150 гр кафява захар
300 гр пълнозърнесто брашно
2 с.л. сусамов тахан
2 с.л. мед
20 гр рикота
1 ч.л. бакпулвер
половин ч.л. сода
50 гр масло
1 бурбонска ванилия
половин к.л. индийско орехче
3 с.л. овесени ядки
40 гр орехи, начукани
Първо се разбиват яйцата със захарта, ванилията, индийското орехче и омекналото масло. Добавят се сварената киноа, една с.л. от чията, медът, таханът и рикотата. Разбива се до хомогенност.
След това към тази смес се добавя сухата смес от брашното, содата и бакпулвера. Разбърква се добре.
Формите за мъфини се напръскват леко с масло и с готовата смес се пълнят малко над средата. В средата на всеки мъфин се поставят по няколко дребни парченца от прасковата, които трябва да бъдат оваляни в брашно. Накрая мъфините се поръсват със смес от начуканите орехи, останалата чия, овесените ядки, 2 с.л. кафява захар и 2 с.л разтопено масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около половин час.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност