Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Засищаща салата от леща, киноа и фета сирене

Подходяща за гарнитура или за питателен обяд

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г киноа
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 глава лук шалот или половин червен, нарязана на ситно
  • 2 с.л. пресен естрагон, нарязан на едро
  • 400 г сварена френска или зелена леща
  • ¼ краставица, наситнена
  • 100 г фета сирене, натрошено
  • 6 стръка пресен лук, нарязан на кръгчета
  • Настърганата кора и сокът от 1 портокал
  • 1 с.л. червен или бял винен оцет

Начин на приготвяне:

  1. Пуснете киноата във вряща вода за 10-15 мин., за да се свари. Отцедете я и я оставете настрана да се охлади.
  2. През това време в малък тиган загрейте зехтина и запържете шалота, докато омекне. Прибавете естрагона, разбъркайте добре и махнете съда от котлона.
  3. В купа прибавете всички останали съставки, а накрая при тях изсипете лука и естрагона. Разбъркайте за последно, след което оставете настрана за 10 минути, за да се смесят вкусовете.
  4. Сервирайте като салата към основно ястие или си подарете питателен обяд за офиса на следващия ден.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пресен лук червен лук краставици портокал винен оцет естрагон сирене киноа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче