Необходими продукти:
- 200 г киноа
- 1 ч.л. зехтин
- 1 глава лук шалот или половин червен, нарязана на ситно
- 2 с.л. пресен естрагон, нарязан на едро
- 400 г сварена френска или зелена леща
- ¼ краставица, наситнена
- 100 г фета сирене, натрошено
- 6 стръка пресен лук, нарязан на кръгчета
- Настърганата кора и сокът от 1 портокал
- 1 с.л. червен или бял винен оцет
Начин на приготвяне:
- Пуснете киноата във вряща вода за 10-15 мин., за да се свари. Отцедете я и я оставете настрана да се охлади.
- През това време в малък тиган загрейте зехтина и запържете шалота, докато омекне. Прибавете естрагона, разбъркайте добре и махнете съда от котлона.
- В купа прибавете всички останали съставки, а накрая при тях изсипете лука и естрагона. Разбъркайте за последно, след което оставете настрана за 10 минути, за да се смесят вкусовете.
- Сервирайте като салата към основно ястие или си подарете питателен обяд за офиса на следващия ден.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО