2 с.л.зехтин
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. суха мащерка
2 с.л.сос "Терияки"
черен пипер
червен пипер
За картофеното пюре:
1 кг сварени картофи
100 г масло
50 мл.прясно мляко
сол
За соса:
150 г кафява захар
150 мл соев сос
150мл сладко вино Мерин (замествам с полусухо сладко вино или вермут)
1 с.л. джинджифил
1-2 с.л.запечен сусам
Първо приготвяме картофеното пюре с маслото и млякото. Пасираме на ръка и подправяме.
За соса "Терияки" загряваме виното, захарта и соевия сос. Добавяме джинджифила и бъркаме, докато сместта стане гъста и лъскава. Може да ползвате и готов сос "Терияки".
Сиренето режем на правоъгълници по 50-60 г, не по дебели от един сантиметър (за три порции). Печем на 220 градуса за 15 минути върху хартия за печене, поръсени със зехтин и подправени. Вадим от фурната, мажем със соса и запичаме за още 5 минути.
Сервираме по три парчета сирене, пюре и добавяме от соса. Накрая поръсваме със запечен на сух тиган сусам.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО