Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени пресни картофки с див чесън

Идеални за гарнитура към месо и риба или за хапване просто така

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г пресни картофи, по-големите нарежете на две
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. пълнозърнеста или дижонска горчица
  • 2 с.л. наситнен магданоз
  • 100 г див чесън, нарязан на едро

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Измитите картофи сложете в тава и полейте с 1 супена лъжица олио, поръсете с доволно количество морска сол и печете 45 минути до 1 час, като разбърквате от време на време, докато станат златисти и се сготвят отвътре.
  2. Извадете ги от фурната и прехвърлете в голяма купа.
  3. Докато са още горещи, разбъркайте с тях останалите съставки. Дивият чесън трябва да намали обема си.
  4. Оставете картофите леко да се охлади преди сервиране.
  5. Използвайте ги като гарнитура към меса и риба или си ги хапнете просто така.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица магданоз винен оцет картофи див чесън

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче