Необходими продукти:
- 800 г пресни картофи, по-големите нарежете на две
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. бял винен оцет
- 1 с.л. пълнозърнеста или дижонска горчица
- 2 с.л. наситнен магданоз
- 100 г див чесън, нарязан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса. Измитите картофи сложете в тава и полейте с 1 супена лъжица олио, поръсете с доволно количество морска сол и печете 45 минути до 1 час, като разбърквате от време на време, докато станат златисти и се сготвят отвътре.
- Извадете ги от фурната и прехвърлете в голяма купа.
- Докато са още горещи, разбъркайте с тях останалите съставки. Дивият чесън трябва да намали обема си.
- Оставете картофите леко да се охлади преди сервиране.
- Използвайте ги като гарнитура към меса и риба или си ги хапнете просто така.