Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечена паста с моцарела и риба тон в еър фрайър

Вкусна и бърза вечеря за двама

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 400 г консерва нарязани домати
  • ½ ч.л. лют червен пипер (по желание)
  • 150 г паста по избор, сварена според инструкциите на опаковката
  • 145-165 г консерва риба тон в зехтин, отцедена
  • 50 г настъргана моцарела
  • 2 с.л. наситнен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте уреда на 190 градуса.
  2. Изсипете олиото, лука и чесъна в кошницата на еър фрайъра и ги запържете за 3 минути. Добавете доматите и лютия пипер, ако използвате, заедно с малко сол и черен пипер. Запържете за още 5 минути.
  3. Намалете температурата до 170 градуса. Сложете сварената паста, рибата тон, по-голямата част от моцарелата и магданоза и разбъркайте. Отгоре разпръснете останалата моцарела.
  4. Запечете за 5 минути до златисто, след това покрийте с фолио и гответе още 5 минути, докато моцарелата се разтопи.
  5. Сервирайте пастата веднага в компанията на зелена салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати пресен магданоз паста моцарела лют пипер риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче