Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 400 г консерва нарязани домати
- ½ ч.л. лют червен пипер (по желание)
- 150 г паста по избор, сварена според инструкциите на опаковката
- 145-165 г консерва риба тон в зехтин, отцедена
- 50 г настъргана моцарела
- 2 с.л. наситнен магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте уреда на 190 градуса.
- Изсипете олиото, лука и чесъна в кошницата на еърфрайъра и ги запържете за 3 минути. Добавете доматите и лютия пипер, ако използвате, заедно с малко сол и черен пипер. Запържете за още 5 минути.
- Намалете температурата до 170 градуса. Сложете сварената паста, рибата тон, по-голямата част от моцарелата и магданоза и разбъркайте. Отгоре разпръснете останалата моцарела.
- Запечете за 5 минути до златисто, след това покрийте с фолио и гответе още 5 минути, докато моцарелата се разтопи.
- Сервирайте пастата веднага в компанията на зелена салата.
ИЗБРАНО