Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Заешко в сметаново винен сос

Месото става крехко и много ароматно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
90’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г заешко филе
  • 100 г заквасена сметана
  • 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
  • Дафинов лист
  • Розмарин
  • Босилек
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Заешкото се нарязва на едри парчета и се поставя в йенска тенджера с малко зехтин на дъното.
  2. Между парченцата месо се поставя по един дафинов лист и всичко се залива с бялото вино. Овкусява се с босилека и розмарина, малко сол и черен пипер.
  3. Съдът се увива в стреч фолио и се оставя за 2 часа на тъмно и хладно място.
  4. Фолиото се сваля и се изваждат дафиновите листа.
  5. Филетата се намазват обилно със сметана и йенската тенджера се затваря с капака или с алуминиево фолио.
  6. Гозбата се пече за 20 мин. на 220 градуса, след което фолиото или капакът се махат и всичко се връща във фурната за още 10 мин.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино черен пипер дафинови листа печене тава сушен розмарин заквасена сметана пресен босилек заешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче