250 г майонеза,
300 г настърган кашкавал,
8 яйца
за плънката:
700 г кайма,
1 яйце,
4-5 стръка пресен лук,
1/2 чаена лъжичка риган,
около 250 гр гъби
За омлета разбъркайте яйцата с майонезата и към тях прибавете настъргания кашкавал. Готовата смес се излива в покрита с хартия за печене тавичка с големина 26X38 и се пече на 180 градуса за около 25 минути. Изважда се и се оставя да поизстине за 10 минути.
През това време измийте и нарежете на едро гъбите и с 2-3 супени лъжици мазнина ги задушете. Омесете каймата, като прибавите ситно нарязания зелен лук, яйцето и ригана. Готовата смес се разстила върху омлета, разпределете равномерно отгоре на всякъде гъбите и с помощта на хартията се навива на руло. Пече се още около 30-35 минути в подмазана тава на 180-200 градуса. Сервирайте с подходяща салата.
250 г майонеза,
300 г настърган кашкавал,
8 яйца
за плънката:
700 г кайма,
1 яйце,
4-5 стръка пресен лук,
1/2 чаена лъжичка риган,
около 250 гр гъби
За омлета разбъркайте яйцата с майонезата и към тях прибавете настъргания кашкавал. Готовата смес се излива в покрита с хартия за печене тавичка с големина 26X38 и се пече на 180 градуса за около 25 минути. Изважда се и се оставя да поизстине за 10 минути.
През това време измийте и нарежете на едро гъбите и с 2-3 супени лъжици мазнина ги задушете. Омесете каймата, като прибавите ситно нарязания зелен лук, яйцето и ригана. Готовата смес се разстила върху омлета, разпределете равномерно отгоре на всякъде гъбите и с помощта на хартията се навива на руло. Пече се още около 30-35 минути в подмазана тава на 180-200 градуса. Сервирайте с подходяща салата.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност