Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яйчена салата с лимонов дресинг

Ако руската салата ви е поомръзнала

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 сварени и обелени яйца
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 стрък пресен лук, само зелената част
  • пресен магданоз, наситнен
  • кората от 1 лимон
  • 3 с.л. майонеза
  • 2 филийки хляб

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте едно тиганче на средна температура.
  2. Натрошете яйцата с ръце в дълбока купа и ги поръсете с малко зехтин, сол и черен пипер.
  3. Прибавете магданоза и наситнения пресен лук и разбъркайте.
  4. Сложете майонезата и настърганата лимонова кора.
  5. Накъсайте филийките на едри парчета и ги запържете в тигана със съвсем малко зехтин за 2 мин.
  6. Добавете още зехтин и черен пипер към салатата, разбъркайте я и я поднесете с препечените залъчета хляб.

Слатата е много подхояща и за направата на сандвичи или тостове. Да ви е сладко!

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер пресен лук пресен магданоз лимон яйца хляб майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче