Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за тестото: 2 яйца,1ч.ч.захар,250гр. маргарин,1 бакпулвер,4ч.ч.брашно за плънката: 1кг.ябълки,1ч.ч.захар,сока на половин лимон,5с.л.вода,1ч.л.канела,пудра захар за поръсване

Започваме с плънката като за целта почистваме ябълките,нарязваме ги на тънки резени и ги посипваме с захарта,лимоновия сок и водата в тенджера и ги слагаме на котлона да поврът 10 минути,отнемаме и оставяме да се охлади. От продуктите замесваме тестото и отделяме 1/3 част от него,като по-голямата част разстиламе в тавичка като оформяме стенички, и набождаме тестото на няколко места. Изсипваме вече охладената плънка върху тестото,разпределяме я равномерно и поръсваме с канелата. Завиваме стеничките навътре към центъра на пая. Другата част от тестото разточваме на кора, режем разни фигури или ленти и украсяваме пая. Печем на 170 градуса до желания цвят. Преместваме пая върху поднос и поръсваме с пудра захар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче