Необходими продукти:
- 140 г картофи, обелени и нарязани на парчета
- 50 г самонабухващо брашно
- ½ ч.л. сода
- 3 големи яйца
- 5 с.л. прясно мляко
- 3 стръка пресен лук
- 2 ч.л. олио
- Малко парче масло
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите, докато омекнат. Изцедете водата, след което ги намачкайте и оставете да изстинат.
- Когато това се случи, прибавете брашното и содата.
- Разбийте 1 от яйцата заедно с млякото, подправете със сол и черен пипер на вкус и излейте течността при картофите. Разбъркайте до гладкост. Накрая сложете лука и отново разбъркайте.
- В тиган с незалепващо покритие загрейте половината олио и парченцето масло. Със супена лъжица гребнете от сместа и оформете малки палачинки направо в тигана. Ако можете, съберете до три наведнъж.
- Изпържете всички палачинки, като от количеството на тази смес трябва да се получат около 6 бр., и поднесете в порция по три на човек.
- Сервирайте с прясна зелена салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО