Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Високопротеинов омлет с бейби спанак и кашкавал

Идеален за обяд или обилна закуска

5’ Подготовка
6’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 50 г бейби спанак
  • 40 г настърган кашкавал
  • 1 с.л. прясно мляко или вода (по желание, за по-пухкав омлет)
  • 1 ч.л. зехтин или краве масло
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • щипка чесън на прах или щипка индийско орехче (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа разбийте яйцата с млякото (или водата), солта, черния пипер и подправките. Разбъркайте енергично с вилица или тел, докато сместа стане еднородна и леко пухкава.
  2. Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна температура и добавете зехтина или маслото. Сложете бейби спанака и го задушете за 1-2 минути, докато омекне, но не прегаря. Разпределете го равномерно по дъното на тигана.
  3. Изсипете яйчената смес върху спанака. Намалете котлона до умерен. С помощта на шпатула леко повдигайте краищата на омлета, за да позволите на неслепналата яйчена смес да се стече отдолу и да се сготви равномерно.
  4. Когато омлетът започне да стяга, но центърът все още е леко недосготвен, поръсете равномерно с настъргания кашкавал. Покрийте тигана с капак за 1-2 минути, докато кашкавалът се разтопи напълно и омлетът се запече отдолу.
  5. Сгънете омлета на две и го прехвърлете внимателно в чиния. Поднесете топъл, гарниран с няколко листа пресен спанак, резени домати или авокадо за допълнителна свежест и хранителна стойност.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин яйца прясно мляко кашкавал бейби спанак чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче