Необходими продукти:
- 250 г краве масло, на стайна температура
- 250 г кафява захар
- 2 разбити жълтъка - за тестото
- 2 разбити жълтъка - за намазване
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. канела
- 125 мл прясно мляко
- 180 мл портокалов сок
- 1 с.л. коняк
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- Настърганата кора от 2 портокала
- 900 г бяло брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180ºC.
- В купата на миксера добавете маслото и захарта и разбийте на висока скорост, за се получи пухкава смес.
- Добавете жълтъците и черния пипер и разбийте.
- Идва ред на млякото, портокаловия сок, коняка, ванилията, канелата, портокаловата кора и 2 с.л. от брашното. Миксирайте, но този път на ниска скорост, за около минута.
- В друг дълбок съд добавете останалото брашно, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.
- Прехвърлете получената смес в купата на миксера.
- Поставете тестото върху кухненския плот, като преди това набрашните повърхността му. Оформете курабийките във форма по избор. Всяка следва да е с тегло от около 30 г.
- Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги намажете с разбитите жълтъци.
- Печете ги за 20 мин.
ИЗБРАНО