Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Великденски курабийки с портокалов аромат

Изненадайте гостите и близките с оригинален вкус

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
30 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г краве масло, на стайна температура
  • 250 г кафява захар
  • 2 разбити жълтъка - за тестото
  • 2 разбити жълтъка - за намазване
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. канела
  • 125 мл прясно мляко
  • 180 мл портокалов сок
  • 1 с.л. коняк
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • Настърганата кора от 2 портокала
  • 900 г бяло брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180ºC.
  2. В купата на миксера добавете маслото и захарта и разбийте на висока скорост, за се получи пухкава смес.
  3. Добавете жълтъците и черния пипер и разбийте.
  4. Идва ред на млякото, портокаловия сок, коняка, ванилията, канелата, портокаловата кора и 2 с.л. от брашното. Миксирайте, но този път на ниска скорост, за около минута.
  5. В друг дълбок съд добавете останалото брашно, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.
  6. Прехвърлете получената смес в купата на миксера.
  7. Поставете тестото върху кухненския плот, като преди това набрашните повърхността му. Оформете курабийките във форма по избор. Всяка следва да е с тегло от около 30 г.
  8. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги намажете с разбитите жълтъци.
  9. Печете ги за 20 мин.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол портокал ванилия прясно мляко кафява захар бакпулвер сода жълтък брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче