Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Уйгурски хляб от Северен Китай

Една традиционна азиатска питка, в която ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
5 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г брашно
  • 280 г кисело мляко
  • 3 г сода за хляб
  • 4 г мая
  • Щипка сол
  • 2 с.л. бял сусам
  • 1/2 ч.л. риган
  • 1/2 глава кромид лук, наситнен
  • 1/2 домат, наситнен
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Омесете тесто от брашното, солта, киселото мляко, содата и маята. Оставете го за 10 минути на стайна температура, като покриете купата с влажна кърпа.
  2. Нарежете лука и доматите на ситно. Пресовайте леко лука, за да пусне малко сок. Смесете тези зеленчуци с ригана в подходяща купа.
  3. Загрейте добре тигана и без да слагате мазнина, запържете сусама до потъмняване. Смесете го с лука и доматите и разбъркайте добре.
  4. Разделете тестото на 5 еднакви топки, след което ги сплескайте, за да станат с дебелина от около 3 см и оформете кръгли хлебчета, така че те да са тънки по средата, а стените да са малко по-дебели и високи.
  5. В средата на всяка питка нанесете тънък слой от лучената смес и печете всяко уйгурско хлебче за около 10-15 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  6. Намажете готовите питки с тънък солой зехтин.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин домати риган бяло брашно суха мая сода кисело мляко сусам кромид лук келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче