300 мл вода,
130-140 мл олио,
щипка сол,
5-6 яйца,
600 гр. брашно
Сиропиране:
на тази доза тулумбички са достатъчни
3-4 ч. захар
с
4-5 чаши вода,
3-4 ванилии
или
ром 1 каф. чашка
Водата и олиото с щипката сол кипваме. Отместваме от котлона. Брашното прибавяме на 2-3 пъти и бъркаме с дървена лъжица, докато започне да се отлепва от стените на съда. Сместа оставяме да изстине и прибавяме едно след друго яйцата, докато ги поеме и се получи лепкава каша, която като я дръпнеш - да се къса. Не трябва да е нито много мека, нито твърда - за да се запазят резките от накрайника на шприца. Шприцоват се на намаслена хартия или фолио, нарязват и после пържат. Олиото трябва да е вряло - много е важна степента на котлона. Не трябва да бъде на макс , защото се пържат бързо, а отвътре остават сурови- като при мекиците, но не трябва да бъде и слаб, защото ще поемат повече мазнина. Изваждаме с решетъчна лъжица в тава.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.