Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тулумби

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

300 мл вода,
130-140 мл олио,
щипка сол,
5-6 яйца,
600 гр. брашно

Сиропиране:
на тази доза тулумбички са достатъчни
3-4 ч. захар
с
4-5 чаши вода,
3-4 ванилии
или
ром 1 каф. чашка

Водата и олиото с щипката сол кипваме. Отместваме от котлона. Брашното прибавяме на 2-3 пъти и бъркаме с дървена лъжица, докато започне да се отлепва от стените на съда. Сместа оставяме да изстине и прибавяме едно след друго яйцата, докато ги поеме и се получи лепкава каша, която като я дръпнеш - да се къса. Не трябва да е нито много мека, нито твърда - за да се запазят резките от накрайника на шприца. Шприцоват се на намаслена хартия или фолио, нарязват и после пържат. Олиото трябва да е вряло - много е важна степента на котлона. Не трябва да бъде на макс , защото се пържат бързо, а отвътре остават сурови- като при мекиците, но не трябва да бъде и слаб, защото ще поемат повече мазнина. Изваждаме с решетъчна лъжица в тава.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца ванилия кафява захар вода брашно ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче