125 г меко масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ванилия
100 г натурален шоколад
Глазура:
100 г шоколадов кувертюр
1/2 ч.ч. сладкарска сметана
Украса:
1 ч.ч. сладкарска сметана
малини
грозде или други плодове по избор
В голяма купа пресейте брашното и какаото, добавете ванилия, захар, яйца, масло, мляко и разбийте на ниска скорост с миксер до хомогенизиране на сместа. Накрая добавете нарязан на малки парчета шоколад и разбъркайте. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс и изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 мин. След като го извадите от фурната го оставете да изстине във формата. Направете глазурата, като разтопите кувертюра в сметаната на слаб котлон. Обърнете сладкиша в подходяща чиния и залейте с глазурата, а, след като се стегне, украсете с разбита сметана и плодове.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО