На вашето внимание предлагаме перфектната бърза рецепта за само един тиган - идеална е за обяд, бърза следобедна закуска за изгладнели работохолици или пък за (не съвсем) лека вечеря пред телевизора. Предложените тук количества са за 2 порции, но като всичко, което е толкова просто, то лесно може да се размножи :)
Необходими продукти:
- 3 филийки хляб
- Зехтин
- Ригран
- 100 гр. жарено-пушено свинско филе
- Половин глава лук
- Майонеза
- Френско сирене за сандвичи (на слайсове)
- Червен домат
- Естрагон
- 2 яйца
- Кетчуп
- Бейби кисели краставички
- Светло пиво
- Лимонов сок
- Копър
Начин на приготвяне:
- В нажежен тиган си запърваме 3 филийки хляб от двете страни. Всяка страна поливаме с няколко капки зехтин и поръсваме със сушен риган.
- През това време нарязваме половин глава лук на тънки шайбички и си приготвяме парче пушено-варена свинска жареница или друг пушен колбас.
- Когато филийките леко се позапекат, намазваме ги с малко майонеза и на две от тях поставяме по слайс френско сирене за сандвичи.
- На едната поставяме и тънък резен домат.
- Във все още горещия тиган си запържваме лука, месото и едно яйце. Посоляваме всичко и поръсваме с черен пипер, както и с малко естрагон.
- Продуктите от тигана поставяме върху онази филийка, върху която поставихме и резенчето домат. Поливаме с малко кетчуп.
- Време е да проверим и кой спи днес върху етажерката с подправките и ни се усмихва докато си готвим...
- С втората филийка (онази, върху която също сложихме парченце френско сирене) захлупваме първата и притискаме. Сиренето от горната филийка трябва да сочи към плънката на долната. А върху горната размазваме още малко майонеза, още малко от запържения лук, както и разрязани на половина 3 бейби кисели краставички. Поливаме с кетчуп.
- В една купа разбъркваме едно яйце, 100 мл. бира, малко риган, естрагон и лимонов сок. Посоляваме и ръсим черен пипер. Разбъркваме.
- Захлупваме двете филийки с третата така че намазаната с майонез страна на третата да сочи надолу към другите две. Накисваме сандвича от всички страни в сместа с яйцето.
- В нагорещен тиган изливаме няколко капки зехтин и поставяме сандвича да се запържи от долната страна.
- Обръщаме го, за да се запържи и от обратната страна.
- Изваждаме от тигана. Поставяме клечки за сандвичи в двата края на филийките за по-лесно разрязване и режем сандвича на две половини.
- Всяка половина поставяме върху парче кухненска хартия, под което слагаме и кухненско фолио за да е по-удобно за хапване после, както и за да предотвратим разни неща от сандвича да падат по нас и по пода. Прегъваме ръбовете на фолиото по формата на филийките.
- Върху най-горната филийка можем да поставим допълнителен резен домат, както и малко майонеза.
- Сервираме върху дървена дъска и поръсваме със сол и черен пипер, малко пресен копър и гарнираме с бейби кисели краставички.
Да ви е сладко!