- Около 600-700 гр агнешко месо,
- 60 мл олио,
- 1 кафена лъжица червен пипер,
- 2 супени лъжици с връх брашно,
- Сол на вкус,
- Джоджен и девесил ( може да бъдат пресни джоджена и девесила , количеството е по ваш вкус).
В подходяща купа смесвате брашното, червения пипер, сол на вкус, олиото и 40-50 мл студена вода. Разбърквате до получаване на еднородна смес. Нарязвате месото на средно големи парчета и всяко парче топите в готовата смес (както може да видите от снимките “стъпка по стъпка”). Взимате подходяща тава, посипвате дъното с джоджен и девесил и подреждате мръвките отгоре, ако вие останало от сместа я изсипвате в тавата. Залейте с два пръста от дъното на тавата с топла вода месото, завийте с алуминиево фолио и печете на 180-200 градуса във фурната за около 1 час и 30 минути. Махнете фолиото и оставяте да се запече, докато хване месото коричка.
Пробвайте и споделете.
Да ви е сладко ♥ :)
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО