1 чаена чаша захар,
3-4 ябълки,
150гр. орехи,
100 гр. масло,
хляб
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета, за да ги карамелизираме.
Карамелизираме захарта, а когато потъмнее добавяме маслото и ябълките. Оставяме да поврят няколко минути. Прибавяме орехите и разбъркваме.
Изсипваме сместа в купичките, в които ще печем. Притискаме с парче намазан с масло хляб, като маслото е нагоре.
Запичаме за няколко минути на силно загрята фурна.
Когато е готово и го обърнем от формичката, добавяме бита или заквасена сметана отгоре.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО