за форма 26см/12 см
достатъчно е за 10-12 порции
250 г крема сирене
200 г рикота
100 г бяло саламурено
200 г кисело мляко
10 г желатин
100 г майонеза
черен пипер
2 скилидки чесън
малко копър
няколко стръка зелен лук
2-3 печени чушки
8 маслини без костилка
4 сварени яйца
запечени ядки по избор
всички сирена, млякото и подправките се смесват и се обработват с пасатор до гладка кремообразна маса, прибавя се майонезата
ако е необходимо се добавя сол
желатина се разтваря в малко студена вода, до набъбване, заграва на микровълновата за 30 секунди и се прибавя към млечната смес
лука, чушките и маслините се нарязват и се смесват със сирената
дъното на съда, в който ще се приготвя терина се застила с фолио
покрива се със счуканите или цели ядки
слага се малко от сместа, поставя се в хладилник и се изчаква да се стегне
след като сместа от сирена започне да се втвърдява (30 мин във фризер или повече в хладилник), отгоре се подреждат целите яйца
заливат се с остатъка от млечния крем, притиска се и се оставя в хладилника за 3 часа
обръща се върху чиния и се сервира нарязан
за форма 26см/12 см
достатъчно е за 10-12 порции
250 г крема сирене
200 г рикота
100 г бяло саламурено
200 г кисело мляко
10 г желатин
100 г майонеза
черен пипер
2 скилидки чесън
малко копър
няколко стръка зелен лук
2-3 печени чушки
8 маслини без костилка
4 сварени яйца
запечени ядки по избор
всички сирена, млякото и подправките се смесват и се обработват с пасатор до гладка кремообразна маса, прибавя се майонезата
ако е необходимо се добавя сол
желатина се разтваря в малко студена вода, до набъбване, заграва на микровълновата за 30 секунди и се прибавя към млечната смес
лука, чушките и маслините се нарязват и се смесват със сирената
дъното на съда, в който ще се приготвя терина се застила с фолио
покрива се със счуканите или цели ядки
слага се малко от сместа, поставя се в хладилник и се изчаква да се стегне
след като сместа от сирена започне да се втвърдява (30 мин във фризер или повече в хладилник), отгоре се подреждат целите яйца
заливат се с остатъка от млечния крем, притиска се и се оставя в хладилника за 3 часа
обръща се върху чиния и се сервира нарязан
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност