Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Татарско кюфте, завито в бекон

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг кайма /аз вземам половин кг свинско и половин кг телешко месо и си ги смилам на кайма - готовата е ужасна/,
1 глава кромид лук,
1-2 яйца,
100 гр. кашкавал,
2-3 кисели краставички,
пресни гъби около 250 гр.,
сол, черен пипер, 1 люта чушка, кимион, магданоз,
100 гр. пушено сирене,
1 филийка хляб, накисната в прясно мляко,
100 гр. бекон 


 Слагаме каймата в купа, добавяме ситно нарязан или рендосан кромид лук, изкиснатата филийка хляб, яйцето и подправяме със сол, черен пипер, кимион и магданоз. Омесваме каймата и я разделяме на две - правим си две крьгчета или в моят случай два правоъгълника. Намазняваме тавичката, в която ще печем с мазнина и я застиламе с бекон, слагаме едната половина от каймата и вьрху нея пльнката от гъбите, които сме задушили с масло, краставичките, кашкавала и пушеното сирене, което сме нарязали на дребно. Мъжлето обича люто и затова добавям чили семена или люта чушка. Захлупваме с втората кора кайма и завиваме с бекона. Слагаме да се пече в студена фурна на 180 градуса - обрьща се и от двете страни - гарнитурата е по избор.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер магданоз бекон яйца люти чушки прясно мляко хляб кисели краставички кашкавал сирене кимион кромид лук пушено сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче