Продукти:
свинско бон филе;
грах пресен или замразен;
масло;
галета;
сол, бял, черен, червен пипер, дафинов лист, разни подправки; листа прясна мента.
Приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса.
Разбъркваме 1 супена лъжица галета с подправките, овалваме филето, слагаме го в плик за печене. Пускаме вътре 1-2 листа дафинов лист, няколко малки парчета масло, наливаме 1/2 - 1 чаша вода. Завързваме плика и печем около 30-40 минути.
Грахът варим до омекване, след това пасираме с малка част от водата, в която е врял, малко масло и сол на вкус, няколко листа прясна мента.
След като извадим месото от плика го режем на парчета, а образувалия се в плика рядък сос сгъстяваме леко с лъжичка нишесте. Заливаме месото и пюрето.
В тези топли дни месото може да се сервира студено, а ако се сложи повече мента в пюрето, то става доста свежо!
Продукти:
свинско бон филе;
грах пресен или замразен;
масло;
галета;
сол, бял, черен, червен пипер, дафинов лист, разни подправки; листа прясна мента.
Приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса.
Разбъркваме 1 супена лъжица галета с подправките, овалваме филето, слагаме го в плик за печене. Пускаме вътре 1-2 листа дафинов лист, няколко малки парчета масло, наливаме 1/2 - 1 чаша вода. Завързваме плика и печем около 30-40 минути.
Грахът варим до омекване, след това пасираме с малка част от водата, в която е врял, малко масло и сол на вкус, няколко листа прясна мента.
След като извадим месото от плика го режем на парчета, а образувалия се в плика рядък сос сгъстяваме леко с лъжичка нишесте. Заливаме месото и пюрето.
В тези топли дни месото може да се сервира студено, а ако се сложи повече мента в пюрето, то става доста свежо!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност