2 големи картофа
40 г масло
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. зехтин
1с.л. балсамов оцет
сол
черен пипер
1 с.л. кимион
3 с.л. чубрица
Месото овкусяваме със суха марината от сол, черен пипер, кимион и чубрица. Запечатваме го на тиган със зехтин за по три минути от двете страни. Добавяме виното и балсамовия оцет. Намаляме котлона и задушаваме, докато остане на мазнина. Картофите режем на две по дължина (не белени). Печем на 190 градуса за 45 минути. В тавата наливаме малко вода. 10 минути преди да извадим картофите ги мажем с масло и посоляваме. Сервираме по половин картоф и две парчета свинско. Добавяме и сос по наш вкус.
ИЗБРАНО