Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Продукти за 6 порции:
1 кг свинско контра филе
1 парче сурова наденица
100 гр кашкавал
червен и черен пипер
кимион
майорана
зехтин
сол

С помощта на кухненски нож направете дупка в контра филето. Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата. Сложете наденицата в дупката. Овкусете филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин. Оставете в хладилника за 1 час.

След 1 час извадете филето. В предварително загрят тиган запържете месото от двете страни за няколко минути, преди да се готви, за да се запази сочността (това е т.нар. запечатване). Сложете филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покрийте с фолио. По време на печенето за гарнитура може да добавите обелени и нарязани картофи. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

Пет минути преди да изкарате филето поръсете с настъргания кашкавал. Запечете до образуване на кашкавалена коричка.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин свинско сурова наденица майонеза кашкавал кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче