4 вратни пържоли (може котлети )
4 големи листа кисело зеле (ако листата са малки - 8 броя)
100 г сланина (или по-мазен бекон)
дафинов лист зърна
черен пипер
сол
чубрица
червен пипер
Пържолите овалваме добре в подправките (сол, черен пипер, чубрица, червен пипер). Върху всеки зелев лист слагаме няколко капки олио. Върху всеки лист поставяме по една пържола и завиваме като плик. Слагаме така приготвените пакети в намазнен йенски съд, като отгоре подреждаме резените сланина.
Добавяме дафиновия лист и зърната черен пипер. Заливаме с кафена чашка вода. Печем за около час и 30 мин. След това допичаме без капак до златисто.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО