Необходими продукти:
- 1 авокадо
- 150 г пилешки гърди
- 1 краставица, на колелца
- 10 чери домата, разполовени
- Листа от бейби спанак
- Сусамови семена
- 80 г киноа, сварена
- Зехтин
- Балсамов оцет
- Лимонов сок
- Сол и черен пипер
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Обелете авокадото, разполовете го и извадете костилката. Нарежете го на полумесеци и го сложете в купа. Залейте го с лимонов сок.
- Нарежете краставицата на колелца, а чери доматите разполовете.
- Сварете киноата според указанията на опаковката, отцедете и я оставете да изстине.
- В добре загрят тиган с малко зехтин запържете пилешките гърди от двете страни, като периодично ги пръскайте с малко оцет. Овкусете ги със сол и черен пипер. Пържете до получаване на симпатична коричка. Разрежете пилешкото на тънки резени.
- Пригответе две дълбоки купи за сервиране и в тях разпределете еднакви количества от киноата, чери доматите, краставицата, авокадото и листата от бейби спанак.
- Овкусете всяка порция с балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер и поръсете със сол и черен пипер.
ИЗБРАНО