Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук шалот
- 500 г краставици
- ¼ ч.ч. винен оцет
- 1 и ½ ч.л. захар
- ¾ ч.л. сол
- Щипка черен пипер
- Шепа магданоз, накълцан
Начин на приготвяне:
- Почистете лука и го нарежете на тънки кръгчета. Накиснете го в студена вода и оставете купата настрани.
- Нарежете краставиците също на тънки кръгчета или на дълги ленти с помощта на белачка за зеленчуци.
- В средно голяма купа смесете оцета, захарта, солта, черния пипер. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.
- Сложете краставиците в сместа и разбъркайте отново. Изцедете шалота и го разпределете върху тях. Поръсете салатата с магданоза.
- За по-интензивен вкус, оставете да престои 15-30 мин. в хладилника, като покриете купата с фолио за съхранение.
- Преди да сервирате, разбъркайте салатата.
ИЗБРАНО