Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа и кремообразна макаронена салата

Направете я, когато каните приятели на гости

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г паста (спираловидна или пене)
  • 2 средни моркова, настъргани
  • 1 ч.ч. сварен или консервиран грах (отцеден)
  • 2 стръка селъри, нарязани на ситно
  • 3-4 стръка зелен лук, нарязани
  • 150 г майонеза (може да се смеси с малко кисело мляко за по-лек вкус)
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сложете водата да заври, добавете сол и сварете пастата според инструкциите на опаковката, докато стане ал денте. Отцедете и изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето. Оставете я да изстине напълно.
  2. Настържете морковите на едро ренде. Нарежете селърито и зеления лук на ситно. Отцедете граха, ако е от консерва, и го изплакнете леко.
  3. В купа разбъркайте майонезата с лимоновия сок. Ако предпочитате по-лек вариант, може да замените 1/3 от майонезата с гъсто кисело мляко. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  4. В голяма купа комбинирайте пастата със зеленчуците. Залейте с дресинга и разбъркайте внимателно, така че всички съставки да се покрият равномерно.
  5. Покрийте салатата и я оставете в хладилник поне за 30 минути, за да се смесят добре вкусовете. Поднесете охладена, като по желание може да добавите и малко нарязан пресен магданоз за цвят. Съхранявайте я в хладилник и я консумирайте до 2 дни.

 

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: моркови селъри майонеза лимонов сок паста зелен лук грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче