Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Супа от тиквички и картофи

Насладете се на една много опростена и ароматна гозба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 2 средни картофа, обелени, нарязани на кубчета
  • 2 тиквички, нарязани на едри кубчета
  • 1 морков, на едро
  • 1 стрък целина (стъблото), на дребно
  • 3 скилидки чесън, на дребно
  • 1 глава кромид лук
  • Зехтин
  • Копър
  • Черен пипер и сол на вкус
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • Лимонов сок

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се нарязва и се запържва за 3 мин. в тенджера с нагорещен зехтин. Добавя се и чесънът. Ръсят се сол и малко черен пипер.
  2. След около минута време се слагат целината, морковът, картофите и всички продукти се оставят на среден огън за 5 мин.
  3. Бульонът се разтваря в чаша гореща вода, разбърква се и се изсипва в тенджерата.
  4. Излива се литър и половина гореща вода и ястието се разбърква. Похлупва се и се оставя да къкри за 20 мин. или до готовност на картофите.
  5. Накрая се соли на вкус и се подправя с малко лимонов сок. Опитва се и, ако трябва, отново се посолява.
  6. Супата се сервира гореща, като в една купичка се поднасят наситнен магданоз и смлян кимион, за да може всеки да си слага, колкото му е сладко.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер моркови копър целина супа бульон картофи тиквички лимонов сок кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче