Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Супа от киселец с варено яйце

Пролетно удоволствие

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 1/2 глава лук, нарязан
  • 1 морков, настърган
  • 3.8 л вода или зеленчуков бульон
  • 5 средни картофа, нарязани на кубчета
  • 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
  • 2 ч.ч. нарязан киселец
  • 2 стръка зелен лук, нарязани
  • 2 с.л. копър, нарязан на ситно
  • 1 с.л. сол или на вкус
  • 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера задушете морковите и лука с 4 супени лъжици олио. Запържете ги, докато зеленчуците омекнат, 7-10 минути.
  2. Налейте водата/бульона и оставете да заври.
  3. Прибавете картофите, за да се сварят за около 15 мин.
  4. Сложете зеления лук, яйцата и копъра към супата, оставете я да поври около пет минути. Добавете киселеца.
  5. Махнете супата от котлона и я оставете да престои около 10 минути.
  6. По желание може да сложите лъжица кисело мляко към всяка порция.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио лук копър бульон картофи яйца кисело мляко зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче