Необходими продукти:
- 4 с.л. олио
- 1/2 глава лук, нарязан
- 1 морков, настърган
- 3.8 л вода или зеленчуков бульон
- 5 средни картофа, нарязани на кубчета
- 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
- 2 ч.ч. нарязан киселец
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 2 с.л. копър, нарязан на ситно
- 1 с.л. сол или на вкус
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера задушете морковите и лука с 4 супени лъжици олио. Запържете ги, докато зеленчуците омекнат, 7-10 минути.
- Налейте водата/бульона и оставете да заври.
- Прибавете картофите, за да се сварят за около 15 мин.
- Сложете зеления лук, яйцата и копъра към супата, оставете я да поври около пет минути. Добавете киселеца.
- Махнете супата от котлона и я оставете да престои около 10 минути.
- По желание може да сложите лъжица кисело мляко към всяка порция.
ИЗБРАНО