Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Страхотна веган майонеза без яйца

Хранителна и много вкусна

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г сурово кашу (накиснато поне 4 часа или сварено за 10 минути)
  • 100 мл вода (или колкото е нужно за желаната от вас гъстота)
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. ябълков оцет (или още лимонов сок, по избор)
  • 1 ч.л. дижонска горчица (или обикновена)
  • 2 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. чесън на прах (по желание)
  • щипка куркума (само за цвят, по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Ако не сте накиснали кашуто предварително, може да го сварите за около 10 минути, за да омекне добре. Отцедете и изплакнете.
  2. Поставете кашуто в блендер или в кухненски робот. Добавете лимоновия сок, оцета, горчицата, олиото, солта и подправките.
  3. Започнете да пасирате, като постепенно добавяте водата. Блендирайте до получаване на гладка, кремообразна консистенция. При нужда добавете още малко вода или олио, докато получите желаната гъстота на майонезата.
  4. Опитайте и добавете още лимонов сок, сол или горчица, ако желаете по-наситен вкус.
  5. Прехвърлете майонезата в стъклен буркан с капак. Съхранявайте в хладилник до 5 дни.

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио ябълков оцет лимонов сок вода куркума чесън на прах кашу

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче