Необходими продукти:
- 150 г сурово кашу (накиснато поне 4 часа или сварено за 10 минути)
- 100 мл вода (или колкото е нужно за желаната от вас гъстота)
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. ябълков оцет (или още лимонов сок, по избор)
- 1 ч.л. дижонска горчица (или обикновена)
- 2 с.л. олио
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. чесън на прах (по желание)
- щипка куркума (само за цвят, по желание)
Начин на приготвяне:
- Ако не сте накиснали кашуто предварително, може да го сварите за около 10 минути, за да омекне добре. Отцедете и изплакнете.
- Поставете кашуто в блендер или в кухненски робот. Добавете лимоновия сок, оцета, горчицата, олиото, солта и подправките.
- Започнете да пасирате, като постепенно добавяте водата. Блендирайте до получаване на гладка, кремообразна консистенция. При нужда добавете още малко вода или олио, докато получите желаната гъстота на майонезата.
- Опитайте и добавете още лимонов сок, сол или горчица, ако желаете по-наситен вкус.
- Прехвърлете майонезата в стъклен буркан с капак. Съхранявайте в хладилник до 5 дни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО