Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спаначени фалафели с хумус

Да се поглезим с нещо вкусно и бързо

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За фалафелите:

  • 150 г бейби спанак
  • 400 г консерва нахут, изцедена от течността
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 1 ч.л. кимион
  • ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. зехтин

За хумуса:

  • 400 г консерва нахут, изцедена от течността
  • 40 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън, нарязана грубо
  • Сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. сусамов тахан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. Застелете плоска тава с хартия за печене.
  3. Сложете всички необходими продукти за фалафелите, без зехтина, в кухненски робот или чопър и разбийте. Текстурата на сместа не бива да е гладка, а да изглежда на трохи.
  4. Намазнете ръцете си и оформете 16 еднакви по големина топчета. Намажете ги със зехтина с помощта на четка, след което ги изпечете за 20-25 мин. до златисто.
  5. Докато фалафелите се готвят, пригответе хумуса. Отново сложете всички необходими продукти за него в кухненски робот или чопър и разбийте до гладка смес.
  6. Сервирайте хумуса заедно с фалафелите и в компанията на пресни зеленчуци или салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен магданоз лимон бяло брашно кимион бейби спанак нахут тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче