Необходими продукти:
За фалафелите:
- 150 г бейби спанак
- 400 г консерва нахут, изцедена от течността
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 1 ч.л. кимион
- ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. зехтин
За хумуса:
- 400 г консерва нахут, изцедена от течността
- 40 мл зехтин
- 1 скилидка чесън, нарязана грубо
- Сокът от 1 лимон
- 2 с.л. сусамов тахан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Застелете плоска тава с хартия за печене.
- Сложете всички необходими продукти за фалафелите, без зехтина, в кухненски робот или чопър и разбийте. Текстурата на сместа не бива да е гладка, а да изглежда на трохи.
- Намазнете ръцете си и оформете 16 еднакви по големина топчета. Намажете ги със зехтина с помощта на четка, след което ги изпечете за 20-25 мин. до златисто.
- Докато фалафелите се готвят, пригответе хумуса. Отново сложете всички необходими продукти за него в кухненски робот или чопър и разбийте до гладка смес.
- Сервирайте хумуса заедно с фалафелите и в компанията на пресни зеленчуци или салата.
ИЗБРАНО