Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спаначена супа с нахут

От Юли Стефанов Юли Стефанов
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

100 гр. зехтин;
3 склидки чесън;
1 ч.л. сухи люти чушки (чили);
2 ч.л. счукани семена копър;
2 ч.л. девисил;
2 ч.л. магданоз;
2-3 с.л. доматено пюре или 1 домат;
1 глава кромид лук;
2 ч.л. сол;
3-4 с.л. брашно;
1 картоф;
1 ч.ч. сварен нахут или от консерва;
200-250 г. спанак;
1 яйце;
3 лъжици кисело мляко


Ето една хубава рецепта за супа, която жена ми нарича разточителна :)))) Време е за готвене! Налейте зехтина в дълбока тенджера. Смачкайте и нарежете чесъна на ситно и заедно със сухите люти чушки (чили), семената копър, девесила и магданоза го запържете леко в зехтина. Така сухите подправки овкусяват ястията най-добре. Добавете доматеното пюре и нарязаният на ситно лук. Посолете. След като лукът се задуши, поръсете с брашното и бъркайте докато добие златист цвят. Така супата няма да стои рядка и измита, а ще има хубава плътна консистенция. Сега залейте всичко с около 2.5 литра гореща вода. Нарежете картофа на ситни кубчета и го добавете. Когато е почти сварен опитайте супата и ако е нужно добавете сол. Сега добавете нахута и нарязаният на едро спанак. Варете още 15 минути за да се свари спанака и да се опознаят продуктите. Свалете от огъня и изчакайте супата да се охлади малко, но все още да е гореща. Застройте я като разбиете в чаша яйцето с киселото мляко и бавно го добавите в супата, като през това време разбърквате. Внимавайте да не опарите яйцето от застройката, защото тогава супата ще стане на снежинки. Вкусът и разбира се не се променя от това. ПП. ;) На мен лично ми липсва в тази супа едно сварено, обезкостено и нарязано на едри кубчета пиле, което добавям 5 минути преди да сваля тенджерата от огъня. В този случай може да използвате бульона от пилето - да замести част от водата, но тогава намалете зехтина в началото. Добър апетит!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън девисил магданоз копър яйца чушки кисело мляко доматено пюре спанак нахут кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче