Необходими продукти:
- 500 г бутер тесто
- 7-8 едри кайсии, трябва да са хубаво узрели и сладки
- 300 г захар
Начин на приготвяне:
- В тавата, в която ще се пече сладкишът, се слага захарта да се карамелизира, като се внимава да не прегори (да стане златиста). Маха се от котлона, изчаква се няколко минути и се подреждат нарязаните на четвъртинки кайсии. Отгоре се притиска бутер тестото, като се пробожда с нож, за да може да излиза парата отделяна при печене.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45-50 минути.
- Готовият сладкиш се изчаква няколко минути и след това се обръща върху поднос. В конкретния случай я украсих с разбити на сняг белтъци - смес за целувки - 2 белтъка разбити на твърд сняг, към тях постепенно добавям 8 с.л. захар. Запичаме с помощта на горелка.