Необходими продукти:
- ½ ч.ч. студено масло нарязано на кубчета
- половин черен шоколад
- 1 непълна ч.ч. захар
- 3 яйца
- 1 капсула есенция ванилия
- 1 с.л. неподсладено какао
- щипка сол
- няколко капки червена сладкарска боя (или 1 капсула от боите за яйца)
- половин ч.л. оцет
- ½ ч.ч. брашно
- 1 пакетче крема сирене (125 г)
- 4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Когато се охладят до стайна температура, добавете вътре захарта и разбъркайте добре
- После сложете 2 яйца, оцета, щипка сол, какаото, ванилията и сладкарската боя. Разбъркайте добре. Накрая добавете предварително пресятото брашно. Бъркайте до хомогенна смес.
- В тавичка с хартия за печене изсипете сместа, като отделите в купичка 2-3 лъжици от нея.
- После разбийте крема сиренето, пудрата захар и 1 жълтък с миксер на крем. Изсипете го на няколко места с лъжица върху основната смес в тавата.
- Върху местата с крема сирене сложете и от предварително заделената червена смес. После започнете да правите фигури с шишче, докато се размесят двете теста и стане шаренко.
- Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса без вентилатор 30 минути.
- Десертът се поднася студен, по желание с топка сладолед. Или даже две.
ИЗБРАНО