Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш "Червено кадифе"

Изкусителен и дяволски вкусен

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. студено масло нарязано на кубчета
  • половин черен шоколад
  • 1 непълна ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 1 капсула есенция ванилия
  • 1 с.л. неподсладено какао
  • щипка сол
  • няколко капки червена сладкарска боя (или 1 капсула от боите за яйца)
  • половин ч.л. оцет
  • ½ ч.ч. брашно
  • 1 пакетче крема сирене (125 г)
  • 4 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Когато се охладят до стайна температура, добавете вътре захарта и разбъркайте добре
  2. После сложете 2 яйца, оцета, щипка сол, какаото, ванилията и сладкарската боя. Разбъркайте добре. Накрая добавете предварително пресятото брашно. Бъркайте до хомогенна смес.
  3. В тавичка с хартия за печене изсипете сместа, като отделите в купичка 2-3 лъжици от нея.
  4. После разбийте крема сиренето, пудрата захар и 1 жълтък с миксер на крем. Изсипете го на няколко места с лъжица върху основната смес в тавата.
  5. Върху местата с крема сирене сложете и от предварително заделената червена смес. После започнете да правите фигури с шишче, докато се размесят двете теста и стане шаренко.
  6. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса без вентилатор 30 минути.
  7. Десертът се поднася студен, по желание с топка сладолед. Или даже две.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол оцет яйца бяла захар крема сирене пудра захар ванилия черен шоколад какао бяло брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче