2 п.кори за баклава
вода за поръсването
малко олио за намазване
олио за пържене
за сиропа:
500 гр вода
500 гр захар
2 пръчки канела
кората от 1 лимон
1 ванилия
Отворете корите и намажете с малко олио, сложете още една отгоре. Намажете от едната страна с малко вода и сгънете корите наполовина към края, намазан с водата. Прегънете още веднъж и навийте на руло. Намажете отгоре за да не се развива при пърженето. Наредете готовите пури и нарежете на равни парчета. Стоплете мазнината и пържете да порозовеят. Отцедете на кухненска хартия. Оставете да изстинат. Сварете водата със захарта добавете канелата кората и ванилията за вкус. С помощта на голяма решетъчна лъжица пускайте в горещият сироп от хапките и отцеждайте. Наредете в подложна чиния оставете да изстинат и поднесете. Ако обичате още по-сладко може да стопите шоколад или сироп и да поръсите преди сервиране.
За онези които не обичат пърженото, може да ги наредите във фурната върху хартия за печене и да намажете отгоре с олио. Печете на 180 градуса да порозовеят.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.