Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 п.кори за баклава
вода за поръсването
малко олио за намазване

олио за пържене

за сиропа:
500 гр вода
500 гр захар
2 пръчки канела
кората от 1 лимон
1 ванилия


Отворете корите и намажете с малко олио, сложете още една отгоре. Намажете от едната страна с малко вода и сгънете корите наполовина към края, намазан с водата. Прегънете още веднъж и навийте на руло. Намажете отгоре за да не се развива при пърженето. Наредете готовите пури и нарежете на равни парчета. Стоплете мазнината и пържете да порозовеят. Отцедете на кухненска хартия. Оставете да изстинат. Сварете водата със захарта добавете канелата кората и ванилията за вкус. С помощта на голяма решетъчна лъжица пускайте в горещият сироп от хапките и отцеждайте. Наредете в подложна чиния оставете да изстинат и поднесете. Ако обичате още по-сладко може да стопите шоколад или сироп и да поръсите преди сервиране.

За онези които не обичат пърженото, може да ги наредите във фурната върху хартия за печене и да намажете отгоре с олио. Печете на 180 градуса да порозовеят.

Дайте оценка:

Тагове: олио лимон бяла захар ванилия канела кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче